Az elmúlt két hónap utazásai

2016-11-16 München, München BMW Welt, Södertälje, Stockholm, Slagsta, Drottningholm, Mariefred, Livramento (Azori-szigetek), Furnas (Azori-szigetek), Atlanti-óceán (Azori-szigetek), Porto Formoso (Azori-szigetek), Caldeira Velha (Azori-szigetek), Sete Cidades (Azori-szigetek), Algar do Carvao (Azori-szigetek), Lagoa Do Fogo (Azori-szigetek), Ribeira dos Caldeiroes (Azori-szigetek), Santa Maria (Azori-szigetek), Nordeste (Azori-szigetek), Pico Longo (Azori-szigetek), Lisszabon, Muhi, Lillafüred, Bükkszentkereszt, Debrecen, Zsámbék, Tata, Agostyáni Arborétum, Gyermely, Gyarmatpuszta (Gyermely), Kabláspuszta (Gyermely), Tarján

Sok-sok utazás fotóival tartozom az elmúlt közel két hónapból. Öt különböző útitársnak köszönhetően összesen 31 új tappancs, és 154 fotó került fel most Topy térképére, úgyhogy bele is vágok. A bejegyzésben csak néhány fotót emeltem ki ízelítőül, a teljes galériát a bejegyzés alatt találod.

 

- 1 -

Koala épp csak hazaért Ausztráliából, másnap már Lucával indult Münchenbe várost nézni, és Oktoberfesten mulatozni. Egyszer már utaztak együtt, amikor átrobogtak az esős Velencén, úgyhogy Luca is visszatérő Topy útitárs lett. Az egyik kedvenc fotóm a BMW Múzeumban készült, ahol Topy annyira beleolvadt a környezetébe, hogy elsőre még én sem vettem észre a fotón:

 

 

A Felderrnhalle előtt viszont határozottan feltűnő jelenség:

 

 

- 2 - 

Németország után az Atlanti-óceán következett. Topy a Portugáliához tartozó Azori-szigeteken kalandozott egy kedves volt kolléganőmmel, Zsuzsival. Tudom, hogy úgysem nézitek meg a térkép menüpontot :), ezért mutatom, itt jártak ni:

 

 

Ez pedig egy kis ízelítő a kalandjaikról, de tényleg lapozz lejjebb a teljes galériáért, mert összesen 13 új tappancsnyi fotót készítettek. Ráadásul miután bejárták a szigetcsoportot...

 

 

...Lisszabonban is jártak:

 

 

- 3 - 

Ezután Svédország következett, ahova Csilla, a TraumaAmbulancia megalapítója vitte magával. Nemrég "az ember" nevű facebook oldal is megjelentett róla egy posztot, amiben őszintén vall az őt ért balesetről, illetve az ambulancia megalapításának motivációjáról. Csillát egyébként a Cérnalányok szakkörén ismertem meg, ahol együtt horgoltunk. Hamar kiderült számomra, hogy sok közös van bennünk. Például, hogy ő is szeret időutazni. Hiszen bár bútort nem szereltek Stockholmban, de találtak egy időgépet és visszamentek a múltba:

 

 

Összesen 5 tappancsnyi helyen jártak, de elsősorban Stockholmban:

 

 

Azóta Koala már Klárihoz került, akivel most éppen megvilágosodik Indiában. November végén jönnek haza, szóval a fotókra még egy picit várni kell ;)

 

- 4 - 

Mindeközben Maci Topy megjárta élete első dobozos utazását, vagyis postán robogott Debrecenbe, hogy kirándulhasson Judittal. Judit hónapokkal ezelőtt keresett meg, teljesen ismeretlenül, hogy szívesen megjáratná a mackót arrafelé. Topy naptára általában hónapokkal előre betelik, de nagyon vártam, hogy elküldhessem neki, mert olyan lelkesen várta őt :) Közben kiderült, hogy Judit is a kézművesség nagy szerelmese, szabadidejében gyönyörű sujtás ékszereket készít. Természetesen Maci besegített neki, amikor nála járt:

 

Judit, vagyis a KicsiYu Design ékszereit megnézhetitek ITT

 

Debrecen mellett három másik tappancsot (Muhi, Lillafüred, Bükkszentkereszt) is köszönhetek Juditnak, és a férjének Zolinak, - aki a saját testi épségét sem kímélve kergette Macit árkon-bokron át, hogy Topy minél több szuper fényképen szerepeljen. Ez pedig a kedvenc fotóm lett tőlük, Debrecenből:

 

 

- 5 - 

Ezután Maci meglátogatta Gyermelyen Mártit, aki Topy Koalát már megutaztatta Namíbiában. Márti fotóit még mindig imádom, ezt például Zsámbékról:

 

Megtalálod rajta Macit?

 

A lenti galériában neki köszönhetők még a Tata, Gyermely (Gyarmatpuszta, Kabláspuszta), és Tarján fotók is.

Maci időközben Annához került, akivel néhány hete együtt kalandozik, sőt, nemrég még nyereményt is nyertek egy játékon :) Rengeteg helyen jártak/járnak. Az ő fotóit is hozom majd, ha Anna ráun az utazgatásra és visszapasszolja nekem Macit a gyönyörű fotóival együtt :)

 

Lányok-fiúk, nagyon köszönöm a sok-sok fotót és a lelkesedést! :)

München

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

München BMW Welt

 
 
 
 

Södertälje

 

Stockholm

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Slagsta

 
 

Drottningholm

 
 

Mariefred

 

Livramento (Azori-szigetek)

 
 
 

Furnas (Azori-szigetek)

 
 
 

Atlanti-óceán (Azori-szigetek)

 
 
 
 

Porto Formoso (Azori-szigetek)

 
 
 

Caldeira Velha (Azori-szigetek)

 
 
 

Sete Cidades (Azori-szigetek)

 
 

Algar do Carvao (Azori-szigetek)

 
 
 
 
 
 
 
 

Lagoa Do Fogo (Azori-szigetek)

 
 
 
 
 

Ribeira dos Caldeiroes (Azori-szigetek)

 
 
 
 
 

Santa Maria (Azori-szigetek)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nordeste (Azori-szigetek)

 

Pico Longo (Azori-szigetek)

 
 

Lisszabon

 
 
 
 
 
 
 
 

Muhi

 
 
 
 

Lillafüred

 
 
 
 
 
 
 
 

Bükkszentkereszt

 
 
 
 
 

Debrecen

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Zsámbék

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Tata

 
 
 
 
 
 

Agostyáni Arborétum

 
 

Gyermely

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Gyarmatpuszta (Gyermely)

 
 
 
 
 
 

Kabláspuszta (Gyermely)

 
 
 
 
 
 

Tarján

 

Kommentek

Ez az oldal sütiket használ a felhasználói élmény fokozása érdekében. Részletek
Rendben