Egy nap, kilenc település

2015-09-13 Bokod, Oroszlány, Kecskéd, Környe, Tatabánya, Szárliget, Szár, Újbarok, Bicske

Néhány hete bukkantunk rá a szeretlekmagyarorszag.hu azon oldalára, ahol Kardos Ildikó lenyűgöző fotóit mutatták be a Bokodi-hűtőtóról:

 

 

Azt írják: "Kardos Ildikó olyan fotókat készített a bokodi horgásztóról, hogy legszívesebben azonnal indulnánk, hogy végigsétáljunk a recsegő-ropogó stégeken."

Maci Topy azt mondta, hogy szeretné, ha az ő tappancsai alatt is recsegnének.

 

Miután visszajött hozzánk a szombati Kecskemét-Szolnok útról, vasárnap reggel indultunk is Bokodra. Tudtuk, hogy nappal más látványt fog nyújtani a tó, mint amilyen Ildikó esti felvételein; és számoltunk azzal is, hogy a profi fotók gyakran szebbek, mint amilyen maga a valóság. Ezen a videón például egy hobbi fotós mutatja be, hogyan szerkesztette bokodi fotóit:

 

De egyáltalán nem csalódtunk, sőt! Gyönyörű látvány fogadott minket. A helyiek nagyon kedvesek, ám vannak olyan területek is, ahová kiírták, hogy nem látogatható, illetve fotózni tilos. Valószínűleg megnőtt a turisták száma és ennek nem mindenki örül, hiszen a tó (szerintem) pont attól különleges, hogy a zsúfoltsága ellenére nagyon intim, nyugodt és csendes.
A tó körüli földutakon könnyű eltévedni, mi is bolyongtunk egy keveset, de nem voltunk vele egyedül. Összefutottunk egy motoros párral, akik szintén a fenti cikk miatt jöttek Bokodra. Elmondásuk szerint kb. már egy órája köröztek a tó körül, hogy megtalálják pontosan azt a helyet, ahonnan Ildikó fotói készültek. Szóval nem árt műholdas felvételen megkeresni, hogy melyik részre szeretnénk eljutni.

A tóról légifelvétel is készült már, érdemes megnézni:

 

Lent láthatjátok a mi fotóinkat. Nem vagyok profi fotós, még csak hobbi fotós sem, de remélem, hogy visszaadják valamennyire a hely hangulatát. Na meg persze Topyét is :) Velünk együtt ő is nagyon élvezte a kirándulást. Pláne, hogy hazafelé megálltunk további 8 településen, vagyis egész nap nekünk pózolhatott :)

A végeredmény: Budapestről indulva 200 km, rengeteg fotó, 9 település, 9 új zöld tappancs a térképünkön:
Bokod-Oroszlány-Kecskéd-Környe-Tatabánya-Szárliget-Szár-Újbarok-Bicske

Egy-egy helyre nagyon szívesen visszamennénk még, mert sajnos csak villámlátogatásra volt időnk. Mire Bicskére értünk, már besötétedett, de a Batthyány kastély és annak parkja így is nagyon szép volt.

Kommentek

Facebook

LEGJOBB FOTÓK

Ez az oldal sütiket használ a felhasználói élmény fokozása érdekében. Részletek
Rendben