Elrabolták Panda Topyt

2017-03-12 San Francisco

Ma van egy éve, hogy Panda Topy útnak indult, mégsem lehetett róla hallani azóta. Hollétét eddig rejtély övezte, de most mindenre fény derül.

Korábban mindkét mackó más-más céllal indult útnak: Koala Topy szeretné bejárni az egész világot, míg Maci Topy csakis Magyarországon utazgat. Mindkettejük útja szervezett, vagyis mindig az én kezeimen keresztül mennek tovább. Úgy gondoltam, Pandával kísérletet teszek, hogy megnézzem, meddig jut egy utazó mackó akkor, ha nem szólok bele az utazásaiba és kézről kézre jár, a szervezésem nélkül. Tavaly március 12-én, a korábbi mackókhoz hasonlóan elvittem őt az első útjára, Kadarkútra, aztán fotózkodtunk Budapesten is.

 

 

Júniusban érkezett egy kedves megkeresés egy fiatalembertől, hogy elvinné az egyik utazó mackót Amerikába. Megbeszéltük, hogy Panda Topy megy vele, akinek ez lett volna az első külföldi útja. Megkértem a fiatalembert, hogy amikor lesz rá alkalma, adja majd tovább valakinek. Bárkinek, aki szívesen tovább vinné - akár még Amerikában, akár az út után itthon. Elindultak tehát, és mivel tudtam, hogy kb. 3 hónapig úton lesznek, így eleinte nem aggódtam, hogy nem jött róla semmi hír. Teltek a hónapok, és nem bírtam tovább, október környékén rákérdeztem, hogy mi lett Pandával.

Mint kiderült, a fiatalember a kínai pandamaffia embere, és Topyt egy ottani cirkuszba szállította. Szerencsére Panda Topynak sikerült megszöknie, még mielőtt munkára fogták volna. Hetekig vándorolt, amikor egy csodálatos helyre érkezett, tele óriáspandákkal. Ott remekül érezte magát, és újdönsült barátai is imádták őt, azért is, mert apró termete és vékony testalkata miatt olyan fürgén tudta beszerezni a bambuszt, ahogy senki más. Sorra rendelték tőle az újabb és újabb szállítmányokat, míg egy nap megkeresést kapott San Francisco-ból. Egy titkos pandaegylet kért tőle kétségbeesetten segítséget, mivel az ottani készletek kezdtek kimerülni. Panda Topy hajóra pattant élete legnagyobb rakományával, és meg sem állt Amerikáig. Hősiesen megmentette rokonait, és hatalmas lakomát csaptak. Ezután elindult várost nézni, ekkor készült a lenti fotó, de aztán hamar honvágya támadt, és elindult haza. Januárban bekopogtatott, átöleltük egymást, és azóta állandóan rajtam csüng. Azt mondta, hogy annyi élményt szerzett, amennyit más panda egy egész élet alatt sem, ezért most már inkább nyugdíjba vonul.

 

 

Aki nem hiszi, hogy mindez megtörtént, annak kitaláltam egy unalmas, földhözragadt alternatív történetet: Panda Topy június óta sororzatos szerencsétlen történések áldozatául esett. Az amerikai út során legtöbbször az autóban, táskában, vagy a szálláshelyen felejtették. Egy helyen, San Francisco-ban fotózták le, majd hazaértük után a következő útitársához került, de az ő útja elmaradt, ezért Panda Topy visszakerült a korábbi útitársához. Októberben visszakértem tőle, de csak januárban sikerült megkapnom.

Biztos vagyok benne, hogy legközelebb több sikerrel járna, de most egy időre velem marad. Aggodalomra semmi ok, kínai és San Francisco-i barátaival e-mailben tartja a kapcsolatot, hetente egyszer webkamerán keresztül is beszélgetnek. Vigyázzatok Magatokra, és ha éhező pandát láttok, akkor szóljatok Panda Topynak!

San Francisco

 

Kommentek

Ez az oldal sütiket használ a felhasználói élmény fokozása érdekében. Részletek
Rendben