Ki az a Rana Enise Birsen?

2017-04-25

Ismered Rana Enise Birsen-t? Nemrég kért tőlem egy mackólányt. Személyesen adtam át neki, és elmesélte, hogy a mackólánynak fontos szerepet szánt, ugyanis ő lesz a Facebook oldalának az arca. Rana szeret írni, kiadták már egy regényét, sőt 2013-ban irodalmi díjat is nyert egy versével. Játszottam vele egy kis kérdezz-feleleket, ezt olvashatjátok most.

 

forrás: Rana Enise Birsen Facebook oldala

 

Miért használsz álnevet és miért a macilány lett az oldalad arca?

Úgy gondoltam, ha saját névvel és arccal hozom létre az írói oldalamat, akkor sokan azonosítani kezdenek majd az írásaim szereplőivel, ahogy ez már korábban is megtörtént. Csak a művésznevemet szeretném használni: Rana Enise Birsen. Életem szerelme és a saját nevem kezdőbetűiből raktam össze. Elég régóta követem Topy oldalát, így amikor megláttam a kis macilányt azonnal beleszerettem. Mindenképpen szükségem volt egy „arcra” a sajátom helyett. Rá esett a választás.

 

Miért pont az írás?

Kezdetben az írás terápia volt. Mára azonban hatalmas szerelem. Úgy éreztem, hogy írásban tudok igazán megnyílni. Az életben elég zárkózott személy vagyok. Azt gondolom, hogy 30 éves koromra beértek bennem a gondolatok. Már tudok szélsőségektől mentesen alkotni. A próbaolvasóim szerint egyedi stílusom van, aminek örülök, hiszen nem szeretném, ha írásaim tucat termékek lennének.

Mióta és miket írsz?

12 éves korom óta írok. Akkor még meséket, majd később verseket és regényeket is. Az első regényem magánkiadásban jelent meg 2009-ben. Utána sokáig nem tudtam alkotni, de egy éve újra leporoltam a régi ötleteket.

 

Mit olvashat az, aki ellátogat a kis macilány oldalára?

Aki ellátogat Rana oldalára, nyomon követheti az életemet a macilány szemszögéből, de ami a legfontosabb, hogy az írásaimat, a gondolataimat is megismerheti. Az oldal mellett létrehoztam egy blogot is, amelyen keresztül kicsit a lelkembe is betekinthetnek az oldal kedvelői.

 

Min dolgozol most?

Most egy különleges regényen dolgozom. Stílusát tekintve elég meghatározhatatlan. Van benne krimi, szerelem, levélregény, furcsa sorsfordulat, megrázó események és kemény döntések sora. Én magam is izgulok, hogy milyen lesz az egészet kézben tartani.

 

Ezúton is sok sikert kívánok a mackólánynak és a mögötte bújó írónak ;)

Kommentek

Ez az oldal sütiket használ a felhasználói élmény fokozása érdekében. Részletek
Rendben