Koppenhága

2017-01-03 Koppenhága

Talán emlékeztek, hogy a legutóbbi élménybeszámolóban a mi Koalánk utazása Svédországban végződött. Utána Indiába ment, de most kivételesen nem időrendben haladunk. India után Koppenhágába utazott Mártival (vele járt már Namíbiában is), az ő fotóit láthatjátok most. De ha megfigyelitek a fényképeken, Topy homlokán ott van az árulkodó jel az előző útjáról, itt például háttérben a Kis Hableány szoborral:

 

Mártiék december második hétvégéjét töltötték Dánia fővárosában. Az időjárás eleinte nem kedvezett, ezért elsőként busszal indultak várost nézni. De később rájuk mosolygott a szerencse - és egy kicsit még a Nap is. Egy percet sem lustálkodtak, végigjárták Koppenhága legismertebb látnivalóit. A térképen egy tappancs alatt találod az összes fotót, de azért mutatom, hogy nagyjából merrefelé jártak:

 

Többek között felkeresték Nyhavn-t, ahol megnézték a csatornát a gyönyörű színes épületeivel.

 

Néha azért leültek pihenni, de csak a fotó kedvéért. Itt Márti éppen "meditál" (bocs Márti :)), ölében a mi koalánkkal. Háttérben a dán királyi család téli rezidenciája, az Amalienborg palota, mögötte pedig a Márvány-templom látható. Sikerült megnézniük az őrségváltást is (több kép a lenti galériában, itt csak egyet mutatok helyszínenként).

 

Esti fényekben mókáztak Koppenhága híres vidámparkjában, a Tivoliban...

 

...a Botanikus kertben pedig eukaliptuszt kerestek.

Ez a raktárházból átalakított épület pedig a Noma, a világ jelenleg legjobb, két Michelin-csillagos étterme, ahová szinte lehetetlen bejutni. Topy persze simán bejutott volna, de mivel megtudta, hogy náluk nincs eukaliptusz, inkább kihagyta és helyette további látnivalóra vadászott.

 

Koppenhága híres a rengeteg lakóhajójáról is, nem messze az étteremtől meg is lestek néhányat...

 

...aztán tovább haladtak a Rosenborg kastélyhoz, aminek a parkjában Topy új barátokat szerzett, és itt is sikerült elkapni az őrségváltást (itt is csak egy kép van, mondom, hogy a többit a lenti galériában találod :)).

 

Ezután a Slotsholmen szigetén taláható Christiansborg palota következett, ahol Topy kerékpárra pattant...

 

...és eltekert egészen Strøgetig , ami a világ leghosszabb bevásárlóutcája.

 

És végül a legeslegkedvencebb fotóm erről az utazásról: Márti és Topy megpihennek a nagy városnézés közepette:

 

A térképre egy új tappancs került Koppenhágához, a bejegyzés alatt pedig megnézhetitek a teljes galériát. Ha Koppenhágában jársz, ne felejts el fotózkodni azokon a helyeken, ahol Topy is tette. Ha pedig még el is küldöd Topynak, akkor kapsz egy hatalmas mackómosolyt tőle ;)

Ismét nagyon köszönöm Mártinak a sok-sok fotót, és hogy végtelen türelemmel segített a helyszínek beazonosításában. Közel 100 db képből válogathattam, és nehéz lett volna egyedül kibogarászni, hogy mi merre hány méter. Még nem jártam Koppenhágában, de a bejegyzés megírása közben úgy éreztem, mintha én is ott lettem volna :)

Kommentek

Ez az oldal sütiket használ a felhasználói élmény fokozása érdekében. Részletek
Rendben