Van szíved - 2018 - Gyakran Ismételt Kérdések

2018-02-14

Van szíved - 2018 - GYIK

 
1. Miért csinálod ezt az egészet? 
Mert örömet szerez.

 

2. Miért pont 1000 db szív? 
Mert az 1000 egy szép kerek szám, és a tavalyi ötszáz szívnek éppen a duplája. ;)

 

3. Teljesen egyedül készítetted őket? 
Igen. A horgolástól kezdve, a kísérőkártyák szerkesztésén át, a kártyákra való kötözésig. Kizárólag az elrejtésben kértem, illetve fogadtam el segítséget barátoktól, ismerősöktől, illetve idén az UrbanGo is besegített, ami nagyon jól jött.

 

4. Az UrbanGo szponzorál? 
Persze, ezt a bejegyzést is éppen Baliról írom. :)
Természetesen nem. Nagyon szimpatikus csapat, tetszik amit csinálnak, ráadásul a kincskeresős városnézésük pont passzol ehhez az egész „szívkeresősdihez”, úgyhogy nagy örömmel vettem a megkeresésüket. Óriási segítség volt, hogy 400 db szív elrejtését magukra vállalták, mégpedig esőtől védett, benti helyeken (kávézókban), az pedig külön öröm, hogy 20 db-hoz ajándékot is ajánlottak fel.

 

5. Hol lehet szíveket találni? 
A lelőhelyek listáját ITT találod.

 

 

6. Mennyi fonalat használtál fel? 
Közel 4 gombolyagot, ami kb. 1100 méter.

 

7. Hogyan készül maga a szív? 
Horgolóknak mondom: Varázskörbe 2 fp, 2 rp, 1 fp, 2 rp, 2 fp, 1 lsz, 1 ksz. Fonalat elvágod, körön áthúzod hátulra. Másik fonalvéggel összehúzod a kört, és összecsomózod a fonalvégeket. Kész.

 

8. Mennyi időbe telt elkészíteni őket? 
A teljes projekttel idén nettó kb. 60-70 órát foglalkoztam, január 1-jétől kezdődően.

 
9. Mi tartott ennyi ideig? 
Napi átlag 30 szívet horgoltam, ám előfordult, hogy napokig nem tudtam vele foglalkozni, így volt olyan nap is,amikor 200-at készítettem. Aztán következett a kísérőkártyák nyomtatása, vágása, lyukasztása, majd a szívek rákötözése. Végül nyakamba kaptam a várost, átadtam a szíveket az elrejtésben segítő pajtásoknak, illetve én magam is rejtegetésbe kezdtem.

 

10. Mi az a Topy Világa? 
2015-ben kigondoltam, hogy szeretnék egy koala figurát, ami körbeutazza a világot. Ezért megtanultam horgolni, elkészítettem az koala macit (ő volt az első utazó Topy), és megkértem az ismerőseimet, hogy külföldi útjaikra vigyék magukkal, és fotózzák le nekem szép helyeken. Közben megszerettem a horgolást, terveztem néhány további saját figurát, amiknek az elkészítésének a leírásait megosztottam itt a blogon, és elindítottam a Valentin-napi projektet is. Dióhéjban kb. ezekről szól ez az oldal.

Kommentek

Ez az oldal sütiket használ a felhasználói élmény fokozása érdekében. Részletek
Rendben