Van szíved - 500 elrejtett szív Budapesten

2017-02-03

Amikor tavaly horgoltam 100 db szívet, és elrejtettem Budapest utcáin, eldöntöttem, hogy egy év múlva megismétlem, és még többet fogok készíteni.

 

 

Van szíved! Idén ezzel az üzenettel indítottam útnak 500 darab aprócska horgolmányt, ismét Budapesten. Egyrészt kézenfekvő, hogy aki megtalálja, az kap egy horgolt szívet - tehát van szíve. Ugyanakkor ezzel a rövid üzenettel szerettem volna felhívni a figyelmet arra, hogy mindenkiben ott lakozik a jó. Benned is! Amolyan gondolatmagnak szántam ezt a mondatot, és remélem, hogy lesz, akiben szárba szökken. :)

 

 

Tavaly a Magyarországot körbeutazó Topy Maci volt a Bálint-napi hadművelet házigazdája, idén pedig a Topy család Marcell mackói segítettek. Csupaszív mackók ők, hiszen a belsejükbe a készítésük során tényleg egy-egy horgolt szív kerül. Elképesztően hatékonyan segítettek a horgolásban, és erre audiovizuális bizonyítékom is van:

 

 

Naponta átlagosan 40 db szívet horgoltam, összesen kb. 400 méter fonalból. Aztán az 500 db kísérőkártya szétvágása, lyukasztása, és a szívek rákötözése következett. Mindeközben sok-sok fotó készült, amiből a fenti videót vágtam. Nem vagyok egy Dancsó Péter, de szerintem egész klassz lett ahhoz képest, hogy sem fotós, sem vágó nem vagyok :D

 

 

Mivel január első napján elkezdtem a horgolást, időben elkészültem mindennel, viszont az elrejtésükben a barátaim segítségét kellett kérnem. Nélkülük valószínűleg még karácsonykor is az utcákon szaladgálnék, kezemben a szívekkel. Nekik köszönhetően idén Budapest szinte összes kerületébe jut belőlük, aminek különösen örülök. Február 2-án kezdtük az elrejtést, és valamikor Bálint-nap előtt be tudjuk fejezni.

Frissítés 2017/02/06

Mivel a kártyákra ráírtam a blog nevét is, akik megtalálták, elkezdtek fotókat küldeni róluk.

 

Frissítés 2017/02/14

Megkeresett a FEM3 Café, és élő interjúban mesélhettem az 500 szív kalandjairól. Remegő lábakkal válaszolgattam, amit szerencsére nem lehet látni, mert telefonon kapcsoltak be :) Itt megnézheted:

 

 

Kommentek

Ez az oldal sütiket használ a felhasználói élmény fokozása érdekében. Részletek
Rendben